Scandic Sveriges centrala Food & Beverage-funktion söker Kökschef

 
Scandic Hotels är ett nordiskt hotellföretag i världsklass! Vår mission är att ”skapa en enastående hotellupplevelse för de många människorna”.

Med fler än 200 hotell och 14 000 medarbetare i sju länder är vi den största hotellkedjan i Norden. På Scandic får du möjlighet att utvecklas genom inspirerande karriärvägar, både i Sverige och utomlands och vi ser gärna att du har vilja och potential att ta ytterligare steg inom vår organisation. Vi erbjuder dig en arbetsplats där bland annat mångfalds- & hållbarhetsfrågor har ett stort fokus - vi hoppas att du vill bidra med ditt engagemang och din kompetens så vi kan ge våra framtida gäster ännu bättre hotellupplevelser.
Läs mer om oss på scandichotelsgroup.com

Scandic är inte bara en hotellkedja utan även ett av Sveriges största restaurangföretag med drygt 80 restauranger och flera nyöppningar på gång. På vår meny hittar du frukost, konferens, bar, á la carte, shop och en massa andra spännande saker som är pricken över i för att våra gäster ska få en fantastisk hotellupplevelse. Nu söker vi vår nästa utvecklingshungriga matinspiratör som kan hjälpa oss att bli ännu bättre i jakten på den ultimata hotellupplevelsen.

Vem är du?
Är du en engagerad, strukturerad och driven person med massor av energi som stimuleras och drivs av kvalitet och resultat? Gillar du utmaningar och att driva förändringar där det behövs? Vill du ta ett utmanande utvecklingssteg inom Food & Beverage området hos Sveriges ledande hotellkedja? Då är detta jobbet för dig! 

Du har ett passionerat intresse för mat och dryck och ett starkt intresse för att leda, inspirera och utveckla människor. Du identifierar dig med Scandics värderingar och låter dem genomsyra ditt arbete. Du har en bra analytisk förmåga, ett kommunikativt och coachande ledarskap samt är ett föredöme i service och allt annat som rör restaurangverksamhet.

Dina övergripande arbetsuppgifter

Du är ansvarig för all livsmedelsberedning och hantering på Scandic. Ansvaret  är att säkerställa kvaliteten och säkra att Scandic hanterar råvaror på bästa sätt utifrån ekonomi och hygien.  I arbetet ingår att definiera kvalitetsstandard till drift och inköp, att ta fram konceptuella principer och dokumentation för all mathantering, menyutveckling samt kalkylering. Tjänsten innebär ett tätt samarbete med med inköpsavdelningen att specificera produktbehov, produkttester samt leverantörsmöten.   

I denna roll är du en viktig länk när det gäller erfarenhets- och kunskapsutbyte mellan hotellen. Du har ett tätt samarbete med Area Food & Beverage Managers och vid behov stödjer du ansvarig Area Food & Beverage Manager i att coacha och utbilda Köksmästare samt är delaktig i rekrytering av hotellens kökschefer.

Du kommer även vara personen som utvecklar och leder vårt Culinary team som startar upp under 2017. Vårt Culinary team kommer att bestå av ett urval av våra duktiga Köksmästare och Sous Chefs. Tillsammans kommer ni att vidareutveckla Scandic Sveriges materbjudande och inspirera övriga kollegor. I denna tjänst ingår det resor men tjänsten är placerad i Stockholm.

Du rapporterar direkt till Director of Food & Beverage Sverige.

Kravprofil

Du har minst gymnasial utbildning och har haft chefsbefattning i kök under minst 5 å i olika roller. Erfarenhet från restaurangkedjeverksamhet samt högskoleutbildning inom företagsekonomi är en merit.

Kontakt

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Thomas Fankl, Director of Food & Beverage Sverige, tel:0709-735110 eller via mail thomas.fankl@scandichotels.com.

Intervjuer kommer att ske löpande och och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. I samband med denna rekrytering använder vi oss av personligehetstester.

Sista ansökningsdag är 2017-02-10, men urvalsarbetet kommer att ske löpande så skicka in din ansökan redan nu!

Välkommen med din ansökan & CV via länken nedan.

Skicka ansökan
 
Skriv ut